Hizbullah, MEB'de Kadrolaşmış

TAKİP ET

Hizbullah terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu (PSP) yönetimindeki üç ismin MEB'e bağlı okullarda görev yaptığı öğrenildi.

Hizbullah terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu (PSP) yönetimindeki üç ismin MEB’e bağlı okullarda görev yaptığı öğrenildi.

Cumhuriyet’in haberine göre, PSP başkan yardımcılığı görevini üstlenen Kenan Çaplık’ın Batman Kültür İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yaptığı öğrenildi. Çaplık, aynı zamanda Hizbullah’a yakın yayınlar yapan Doğruhaber gazetesinde yazılar da yazıyor.

Platformun muhasip üyesi Abdulmenaf Adıyaman da Diyarbakır’ın Eğil ilçesindeki Düzlük İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapıyor.

Yönetim kurulu üyesi Abdulhakim Gültekin ise Batman Toki Kâzım Karabekir Ortaokulu’nda müdür yardımcısı olarak görev yapıyor. Gültekin’in geçmişte Hizbullah’ı övdüğü sosyal medya paylaşımları da dikkat çekiyor.

Platformun önceki genel başkanı Adnan Akgönül’ün de Diyarbakır Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde müdür yardımcısıydı. Ayrıca, patformun Mardin Kızıltepe temsilcisi Yusuf Oktay’ın da Mardin Artuklu Gökçe Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin müdürü olması gündem olmuştu.

Söz konusu platformun, karma eğitimi hedef alan açıklamaları da gündem olmuştu.

hizbullah meb Hizbullah hizbullah devlet