Hizbullah Militanları Beyrut Sokaklarında Gövde Gösterisi Yaptı

TAKİP ET

Lübnan'ıın başkenti Beyrut'ta Hizbullah militanları ellerinde tüfeklerle yürüyüş yaptı.

Geçtiğimiz yıl Beyrut'ta meydana gelen bombalı saldırıyı soruşturan hakim Tarık el-Bitar'ın görevden alınması sonrasında Beyrut Adalet Sarayı'na yürümek isteyen Hizbullah ve Emel destekçileri ile ordu birlikleri arasında çatışma çıktı.

Yürüyüşe geçen grup Beyrut Adalet Sarayı'na varmadan et-Tayyuna mevkiine geldikleri sırada açılan ateş sonrasında başlayan çatışmada en az 6 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

İran medyası olayı Lübnan ordusunun sivillere ateş açtığı iddiasıyla verirken, işte o sivillerin görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, İran medyasının sivil olduğunu iddia ettiği Hizbullah ve Emel Hareketi militanlaının başkent Beyrut sokaklarında ellerindeki uzun namlulu silahlarda yaptığı yürüyüş görülüyor.

Görüntüleri resmi Twitter hesabından paylaşan Mohammed Khalid Alyahya "Hizbullah, Beyrut Limanı'ndaki patlama soruşturmasından ve Suriyelileri öldürürken kullandığı tüm amonyum nitratı kaybetmesinden dolayı hüsrana uğradı. Lübnanlılara -unutmuş olmalarından endişe ederek- ülkelerinin bir İran eyaleti olduğunu hatırlatma ihtiyacı hissediyor" ifadelerini kullandı.

Hizbullah Militanları Beyrut Sokaklarında Gövde Gösterisi Yaptı