Hâkimler ve Savcılar Kurulunun, TBMM Kontenjanına Ayrılan Üyeleri Seçildi

TAKİP ET

Hâkimler ve Savcılar Kurulunun (HSK), TBMM kontenjanına ayrılan üyeleri seçildi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, üyelerin "demokrasi ve uzlaşma zemininde", "yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı" temelinde belirlendiğini iddia etti.

TBMM Genel Kurulundaki HSK üyeliği seçimde, Ergün Şahin, Ömür Topaç, Sinan Esen, Aysel Demirel, Cumhur Şahin, Bilal Temel ve Hamit Kocabey HSK üyesi seçildi. Seçilen üyeler, HSK'de 4 yıl boyunca görev yapacak.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, söz konusu seçime ilişkin, "Hakimler ve Savcılar Kurulunun TBMM kontenjanına ayrılan üyeleri, demokrasi ve uzlaşma zemininde, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı temelinde belirlendi" diye bir değerlendirme yaptı.

Bakan Gül, "Bu olumlu tabloya emek ve katkı sunan tüm siyasi partilere ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum" dedi.

HDP Seçimlere Katılmadı

Öte yandan HDP, HSK üyelerinin seçimi öncesinde salondan ayrıldı.

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, seçime katılmama gerekçelerini şu sözlerle açıkladı:

"Şu anda tamamıyla bağımlı bir yargı var. Komisyonda demokratik bir seçim yapılmasını dile getirdik. Ancak bu, öyle olmadı. Liyakat ön plana alınmadı. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Bunu önemli bir vicdanî sorumluluk olarak görüyoruz. Bu nedenle seçimlerden çekileceğiz."

HSK Hakimler ve Savcılar Kurulu TBMM HSK seçim HSK üyeleri Ergün Şahin Ömür Topaç Sinan Esen Aysel Demirel Cumhur Şahin Bilal temel Hamit Kocabey Adalet Bakanı Abdulhamit Gül HDP AKP MHP İYİ Parti CHP