Hâkimleri İfşa Eden "Çorbacı" Fatih Tezcan Hakkında Soruşturma Başlatıldı

TAKİP ET

Mehmet Ağar'ın beraat kararını bozarak yeniden yargılanmasına hükmeden hâkimlerin adlarını ve telefon numaralarını, kendi sosyal medya hesabında paylaşan Fatih Tezcan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci müsveddesi Fatih Tezcan hakkında, istinaf mahkemesi üyelerini ifşa ettiği ilişkin sosyal medya paylaşımı sebebiyle soruşturma başlattı. Saray soytarısı hakkında 'Kamu görevlilerinin ismini açıklama ve yayımlama' ve 'Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs' suçlarından re'sen soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Twitter'dan "Fatih Tezcan" kullanıcı adıyla 23 Mayıs 2021'de "RT 5 Nisan 2021 tarihinde Mehmet Ağar ve diğer sanıkların beraat kararlarını bozan istinaf mahkemesi kararına ve heyetin isim listesine ulaştım. Heyet Başkanı hakim M.H.Y'yı ve üye hakimler A.S ve A.A'nın bağlantılarını araştırıyoruz. Bilgisi olanlar için İhbar Hattı: 05398629999" şeklinde bir paylaşım yapıldığı hatırlatıldı.

Söz konusu açıklamada, bu paylaşım sebebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Tezcan hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 6/1 ve Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 277. maddeleri uyarınca re'sen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Evi Arandı

Soruşturma kapsamında İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tezcan’ın evinde arama yaptı. Aramada dijital materyallere el konuldu.

 

Fatih Tezcan hâkimler istinaf mahkemesi Mehmet Ağar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma terörle mücadele kanunu