HKP de Kılıçdaroğlu'nu Destekleyeceğini Açıkladı

TAKİP ET

HKP Genel Sekreteri Sait Kıran, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Millet İttifakı'na yönelik eleştirilerinin olduğunu belirten Kıran, ancak "ölümle sıtma arasında tercih yapmak zorunda kaldıkları" için Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini söyledi.

HKP Genel Sekreteri Sait Kıran, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kıran, deprem felaketi günlerinde yeni bir seçime doğru gittiklerini hatırlatarak, on binlerce insanın canının yanı sıra yüzbinlerce insanın yaralanmasına ve yoksul halkın yıllarca alın teri dökerek edindiği birikimlerinin yok olmasına mal olan depremi hiçbir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

HKP olarak son seçimlere 81 ilde 550 milletvekili adayı ile katıldıklarını belirten Kıran, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlere ise 600 milletvekili adayı ile katılacaklarını açıkladı. Millet İttifakı'na yönelik eleştirilerinin olduğunu belirten Kıran, ancak "ölümle sıtma arasında tercih yapmak zorunda kaldıkları" için Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini söyledi.

"Partimiz 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlere 600 milletvekili adayıyla katılıyor. Millet İttifakı'na ciddi eleştirilerimiz var, çok büyük bir beklentimiz yok ama kaba deyimle ölümle sıtma arasında tercih yapmak zorunda kaldığımız için Millet İttifakı adayı olan Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz"

Kıran, seçimler öncesinde yapılan anketlerin sonuçlarına da değindi. Anketlerin AK Parti-MHP ittifakının oy oranının düşüşte olduğunu gösterdiğini belirten Kıran, ancak bu düşüşün CHP'nin lehine olmayacağını, aksine iktidara karşı olanların çeşitli parti ve adaylar arasında bölüneceğini söyledi.

HKP Genel Sekreteri, seçim sürecinde basının tarafsız olmadığını da vurgulayarak, "Basın, sermayenin temsilcisi. Basın, doğruları söylemeyen, toplumu yanıltan bir güç" ifadelerini kullandı. Kıran, HKP'nin seçim kampanyasında ise sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanacaklarını ve halkın sorunlarını gündeme taşıyacaklarını belirtti.

Son olarak, Kıran, seçimlerin adil bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Seçim sürecinde yaşanabilecek haksızlıklara karşı mücadele edeceklerini söyleyen Kıran, "Bu seçimlerin adil bir şekilde yapılması, halkın iradesinin sandığa yansıması için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz" dedi.

hkp kemal kılıçdaroğlu nurullah ankut destek