HKP, TRT'ye Yapılan Atamaları Danıştay'a Götürdü

TAKİP ET

Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP), TRT Genel Müdürlüğü'ne yapılan atamaların "siyasi ve ideolojik saikle yapıldığı" gerekçesiyle Danıştay'a taşıdı.

Halkın Kurtuluşu Partisi tarafından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın TRT'ye yaptığı atamaların yetki, şekil, sebep, konu ve amaç bakımından hukuksuz olduğu belirtilen dava dilekçesiyle söz konusu atamalarının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'da dava açıldı.

Atamaların Anayasa'ya, TRT Kanunu'na ve genel idari ilkelere aykırı olduğu belirtilen dava dilekçesinde, "Dava konusu atama kararı genel kamu menfaatinin korunması, sağlanması için değil siyasi ve ideolojik saikle yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Teröristbaşı Fetullah Gülen'e övgü dolu sözler içeren şiir yazan -gedikli Fetullahçı- Hilal Kaplan'ın söz konusu durumunu ispatlayan videolar, yazılar ve ifadelerinin yer aldığı dilekçede "Bu yasa maddesinde belirtilen esasların tam tersini sergileyen kişiler kuruma yönetici olarak atanmıştır. Özellikle, atananların ‘tek yönlü, taraf tutan yayın yapmamak ve bir siyasi partinin, grubun, çıkar çevresinin, inanç veya düşüncenin menfaatlerine alet olmamak’ ilkesini hayata geçirmeleri mümkün değildir.

Atanan kişilerin iktidar partisi AKP mensubu kişiler olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından parti üyelikleri sorgulandığında eminiz ki birçoğu AKP’nin kayıtlı üyesi çıkacaktır" denildi.

 

HKP TRT'ye Yapılan Atamaları Danıştay'a Götürdü