HKP'den ABD Büyükelçiliği Önünde Küba Protestosu: Hoşt Hoşt Amerika, Puşt Puşt Amerika

TAKİP ET

HKP, Küba'da yaşanan provokatif olaylar sebebiyle ABD Büyükelçiliği önünde protesto düzenledi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, ABD tarafından kontrol edildiğini düşündükleri Küba Halkına ve Küba Liderine destek vermek amacıyla ABD Büyükelçiliği önünde protesto yaptı. 

“Ey İnsan Soyunun En Büyük Düşmanı ABD Haydudu! Küba Halkını ve Önderliğini Yenemediniz, Yenemeyeceksiniz!” yazılı ozalit açan HKP'liler ABD’yi Dünya Halklarının Başdüşmanı olarak nitelendirdi. 

Sosyalizmin Nimetlerini Öldürseniz Bırakmazlar 

ABD’nin Küba’ya 60 yıldır ekonomik abluka uyguladığını belirten HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve Ankara İl Başkanı Av. Sait Kıran, “Dünyanın her yerinde yaptığınız provokasyonlar Küba Halkına ve Önderliğine sökmez. Onlar özgürlüğü tattılar, bırakmazlar. Onlar Bağımsızlığı kanla kazandılar, teslim etmezler. Onlar Sosyalizmin nimetlerini, kazanımlarını yaşayarak gördüler, öldürseniz bırakmazlar.Onlar mutluluğu yaşıyorlar, Devrimin sefasını sürüyorlar; cefa çektirecek, yaşamlarından edecek prangalara kendilerini bağlamazlar” şeklinde konuştu.

HKP üyelerinin daima Küba halkının yanında olacağını belirten Kıran sözlerini Nurullah Ankut’un, “Küba’nın zaferi bizim zaferimizdir. Küba’nın onuru bizim onurumuzdur. Çünkü biz aynı insanlık ideali için savaşan insanlarız. Ve bugün dünyanın Başhaydudu ABD Emperyalizmine karşı aynı savaşı yürüten, aynı ordunun dünyanın değişik bölgelerindeki temsilcileriyiz” ifadeleriyle sonlandırdı. 

Protestoyu sürdüren HKP üyeleri, “Katil ABD Küba’dan Defol!”, “Katil ABD Küba’ya Giremezsin!”, “El Pueblo Unido Jamas Sera Vencido”, “Viva Cuba, Viva Socıalısmo”, “Hoşt Hoşt Amerika Puşt Puşt Amerika” sloganlarını attı.

 

hkp halkın kurtuluş partisi abd büyükelçilik küba protesto