Hobi Bahçeleri Düzenlemesi Ertelendi

TAKİP ET

Tarımda düzenlemeleri içeren torba yasa geri çekildi.

Gıda konusunda yayınlara ceza getiren, gıdada taklit ve tağşiş, hobi bahçeleri, tarım arazilerinin korunması, tütün ve alkol ile ilgili önemli düzenlemeler barındıran torba yasa, AKP Liderii ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla geri çekildi.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, gıdada "yanıltıcı yayın" gerekçesiyle ifade özgürlüğünü kısıtlayan, gıda konusunda yayın yapan, açıklama yapan, görüş belirtenlere yönelik 20 bin liradan 50 bin liraya kadar ceza öngören tasarı kamuoyunda ve sosyal medyada büyük tepki çekmişti.

Torba Yasa ile getirilmek istenen düzenlemeye karşı, bir çok sivil toplum örgütünün imzasıyla sosyal medya üzerinden change.org'ta "GıdadaSansüreHayır" imza kampanyası başlatıldı. Gıdaya Yönelik İfade Özgürlüğü Kısıtlanamaz başlığıyla başlatılan kampanya kısa zamanda büyük destek topladı. 

"Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı"nda yer alan hobi bahçelerine yönelik düzenlemeler de ertelendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, tasarının sivil toplum örgütleri ile birlikte ele alınarak daha kapsamlı ve daha kapsayıcı bir şekilde tekrardan meclise getirileceğini belirtti.

torba yasa erdoğan hobi bahçesi tarım tepki