Hollanda Büyükelçiliği, Tunceli'de Çobanlık Yapan Genç İçin Çalışmalara Başladı

TAKİP ET

Tunceli'de çobanlık yaparken sınavlara hazırlanarak İstanbul Amerikan Robert Lisesi'ne yerleşen Mahir Gündoğdu'nun Tilburg Üniversitesi'ne hazırlandığını öğrenen Hollanda Büyükelçiliği harekete geçti.

Bir yandan çobanlık yaparken bir yandan da  TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi) sınavına hazırlanan Mahir Gündoğdu, sınavda 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak Amerikan Robert Lisesi'ne yerleşti.

Bu yıl mezun olacak Gündoğdu, üniversite için  Tilburg Üniversitesi' ne hazırlanma kararı aldı. Gündoğdu'nun başarılı hikayesi basında yerini bulunca Hollanda Büyükelçiliği de durumdan haberdar olarak harekete geçti.

Tunceli Müzesi ’nde Hollandalı sanatçıların oluşturduğu resim sergisine katılan Hollanda Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate , Mahir Gündoğdu ile bir araya geldi. Gündoğdu'nun Tilburg Üniversitesi' ne yerleşebilmesi için çalışma başlattıklarını söyleyen Weststrate, "Öncelikle Mahir'i tebrik etmek istiyorum. Böyle bir başarı basit bir şey değil. Ben de haberi yeni aldım. Türkiye'de çıkan İngilizce bir gazete var, bütün diplomatlarının okuduğu bir gazetede Mahir'in başarısı yazılmıştı. Sosyal medya hesabımda kampanya başlattım. Orada da Mahir benimle iletişime geçti. Destek talebinde bulundu. Ben de bunun üzerine harekete geçtim. Tilburg Üniversitesi'nde çok arkadaşlarım var. Hemen onlarla görüştüm. Buraya gelene kadar yazışmalar yaptım. Üniversitede imkan sağlanması için bir çalışmamız var. Bir günde olacak şeyler değil. Olumlu bir sonuç alacağız. Tuncelili Hollanda'da çok var. 3 hafta önce Tuncelili biri Ekonomik İşler ve İklimden Sorumlu Devlet Bakanı oldu. Tunceli'ye ikinci gelişim, doğasından ve insanından çok etkileniyorum” ifadelerini kullandı.

Amacım Dünya Vatandaşı Olmak

Büyükelçilik tarafından desteklendiği için oldukça mutlu olduğunu belirten ise Mahir Gündoğdu "Tunceli’den gerçekten eğitim alanında bir farkındalık var. Buradaki özne ben olabilirim ama benim için değil sadece tüm insanlar için bir olanak yaratmak gerek. Benim amacımda buradan gidip tek kendim için çalışmak değil, dünya vatandaşı olmak. Diğer öğrencilere örnek olmak, buradaki rekabeti artırarak insanların azmini çabaya dönüştürmek. İnşallah benim Hollanda'da okuyabilmem için de bir imkan bulunur. Benim için çaba gösteren Hollanda Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate'ye teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

 

hollanda büyükelçiliği tunceli çoban mahir gündoğdu tilburg üniversitesi