Hollanda Diyanet Vakfından Olaylara Karışmayın Hutbesi

TAKİP ET

Hollanda'da sokağa çıkma yasağı protestoları sürerken Diyanet Vakfı camilerde "Olaylara karışmayın" hutbesi okutacak.

Hollanda'da cumartesi akşamı başlayan sokağa çıkma yasağı protestoları, pazartesi akşamı da devam etmişti. Ülkenin farklı bölgelerinde bazı dükkanlar yağmalandı, göstericiler polisle çatıştı. Hollanda polisi, şiddet olaylarına karışan 184 kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı.

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, gözaltına alınanlar arasında Türk kökenli kimsenin bulunmadığını söyledi. Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) ise cuma günü camilerde, "Olaylara karışmayın" hutbesi okutacak.

Şaban Dişli, Türk vatandaşlarının genellikle olaylara ilişkin videolar paylaştığını ve protestolara katılmadığını belirterek, "Özellikle vatandaşlarımızdan protesto ve şiddet olaylarından uzak durmalarını istiyoruz" dedi.

Türkiye kökenli göçmenlerin, Hollanda'daki huzur ortamının bir parçası olduğunu burgulayan Dişli, Pegida gibi bazı aşırı sağcı örgütlerin, Türk kökenlileri olayların içine çekmeye çalıştığını vurguladı. Büyükelçi, "Biz bu düzene saygılıyız. Bu huzur ortamı ve harmoninin bir parçasıyız" diye konuştu.

hollanda hollanda olayları hollanda karıştı amsterdam hollanda diyanet vakfı şaban dişli lahey büyükelçisi