Hollanda Parlamentosu Doğu Türkistan'daki Uygulamaların Soykırım Olarak Tanınmasını Oylayacak

TAKİP ET

Kanada'nın Doğu Türkistan'da Çin'in uyguladığı politikaları soykırım olarak tanımasının ardından Hollanda Parlamentosu da yarın Doğu Türkistan'da yapılanların soykırım olarak tanınmasını oylayacak.

Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı insanlık dışı uygulamalar dünyanın tepkisini çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kanada Parlamentosu Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı insanlık dışı uygulamaları soykırım olarak tanımıştı. Konuyla ilgili bir adım da Hollanda Parlamentosu'ndan geldi.

Hollanda Parlamentosu, yarın, Çin'in Doğu Türkistan'daki uygulamalarının soykırım olarak tanınması başlığıyla toplanacak. Milletvekillerinin söz konusu zalimce uygulamarın soykırım olduğunu oy çokluğuyla kabul etmesi durumunda Hollanda da Uygur Türklerine soykırım yapıldığını tanımış olacak. 

Milletvekili Sjoerd Wiemer Sjoerdsma, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda parlamentoya, Uygur Türklerine yapılanların soykırım olarak tanınması yönünde çağrı yaptı. 

hollanda parlamento soykırım uygur türkleri doğu türkistan çin meclis oylama soykırımı tanıma tanıyacak oylayacak yarın perşembe miletvekilleri