Hollanda Polisi Hükümetin 'İklim' Planını Protesto Eden Çiftçilere Ateş Açtı

TAKİP ET

Hollanda'da hükümetin "iklim" planını protesto eden çiftçilere polis tarafından ateş açıldı.

Hollanda'da hükümeti, iklim değişikliği gerekçesiyle 2030 yılına kadar tüm sektörlerde azot çıktısını yarı yarıya azaltmak amacıyla planlar hayata geçiriyor. Tarım sektöründe ise gübre kullanımına ve saldıkları gazlar nedeniyle hayvanlara yasak getirildi. Çiftçiliğin ve bilhassa hayvancılığın tam anlamıyla yasaklanması anlamına gelen kararın ardından Hollandalı çiftçiler ayağa kalktı.

İklim Değişiyor, Çiftçilik Yapmayın!

Hükümetin iklim değişikliği gerekçesiyle çiftçiliği yasaklamaya kalkmasını protesto eden çiftçiler, traktörlerini alarak ülkenin tamamında limanlara, havalimanlarına giden yolları ve köprüleri kapattı.

Dün sabah erken saatlerden itibaren pek çok önemli merkeze giden yolları traktörleri ve saman balyalarıyla kapatan çiftçiler, hükümetin çifçtiliği yasaklayan kararını geri çekmesini istiyor. Protestoların başlamasının ardından balıkçılar da çifçilere arka çıkarak Den Helder, Ijmuiden ve Lauwersoog limanlarını gemi çıkışlarına kapattı.

Protestocu Çiftçilere Ateş Açıldı

Protestolara karşı Hollanda polisi traktörlerin otobanlara girişinin yasaklandığını duyurdu. Bununla birlikte Heerenveen'de protestoculara polis tarafından ateş açıldı.  Hollanda polisi, açılan ateş sonucu kimsenin yaralanmadığını, bir traktöre kurşun isabet ettiğini ve 3 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Polisin, bir traktörün polis bariyerinin üzerine sürülmesi nedeniyle ateş açtığı belirtiliyor. Mevzuat gereği bir polis ateş açtığı için olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

hollanda polisi hükümetin iklim planını protesto eden çiftçilere ateş açtı çiftiliği çiftçiliği tam anlamıyla yasaklayan