Hollanda'da Afganistanlı Sığınmacılara Karşı Protesto: Kalpsiz Hayvanlar Değiliz, Yalnızca Korkuyoruz

TAKİP ET

Hollanda'da hükümetin 800 Afganistanlıyı yerleştirme kararı aldığı Harskamp'ta protesto düzenlendi.

Hollanda hükümetinin 800 Afganistanlıyı yerleştirme kararı aldığı Ede kentine bağlı Harskamp köyünde sığınmacıların iskanına karşı protesto gösterisi düzenlendi.

"Kalpsiz hayvanlar değiliz, sadece korkuyoruz" diyen protestocu halk, Afganistanlı sığınmacıların güvenlik sorunu yaratacağından endişe ediyor.

Ede şehrine bağlı Harskamp köyünde bulunan bir kışlaya yerleştirilecek olan sığınmacılara karşı Salı akşamından bu yana düzenlenmekte olan protesto gösterilerinin "kontrolden çıktığı" ve protestocu gençlerin gece olunca gösteriyi ateşler yakarak sürdürdüğü bildirildi.

Protestocular polisin köpeklerle yaptığı müdahalesine bira şişeleri ve havai fişeklerle direniyor. Polis ve göstericiler arasındaki çatışmalar sırasında birçok araç ve dükkanın camlarının kırıldığı, bir otomobilin ateşe verildiği öğrenildi.

Göstericiler polisin şiddetli müdahalesi karşısında "Önce kendi halkınızı düşünün" ve "Harskamp bizimdir" gibi sloganlar attı.

Salı akşamından itibaren gösterilerin kontrolden çıktığı ve bu yüzden kışla civarında acil durum ilan edilerek toplanma, alkol alma ve gösteri yasağı getirildiği bildirildi.

 

Hollanda'da Afganistanlı Sığınmacılara Karşı Protesto Kalpsiz Hayvanlar Değiliz Yalnızca Korkuyoruz