Hollanda'da Konut Krizi Gösterisine Sert Polis Müdahalesi

TAKİP ET

Hollanda'da artan kira fiyatlarını protesto eden vatandaşlar polisin sert müdahalesine uğradı.

Ülkemizde de kira fiyatlarında anormal artışa neden olan göç krizi nedeniyle dünyanın hemen her yerinde de gayrımenkul fiyatları anormal bir yükseliş trendinde. Öyle ki Kanada Başkanı ve liberal partinin lideri Justin Trudeau yeniden seçilmesi halinde yabancılara mülk satışını 2 yıllığına yasaklayacağını söylemiş ve yeniden seçilmişti. Bunun yanında dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk, Tesla'nın California'daki merkezini taşıyacaklarını açıklamış, buna neden olarak artan kira fiyatlarını işaret etmişti.

Göç krizinin de etkisiyle kira fiyatlarının artışı ile başı dertte olan Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da da geçtiğimiz ay sokağa çıkan 15 bine yakın gösterici konut krizini protesto etmişti. Evvelsi gün ülkenin en büyük şehirlerinden biri olan Rotterdam'da da binlerce protestocu sokağa çıktı.

Yaklaşık 7 bin kişilik grup Erasmus Köprüsü civarında toplanınca Hollanda polisinin sert müdahalesine uğradı. Göstericiler polisin coplu ve gazlı sert müdahalesi karşısında bazı göstericiler kaçarken bazı göstericilerin polise direndiği bildirildi.

Protestoyu organize eden kişilerden biri olan Sander van der Kraan ise DutchNews'e yaptığı açıklamada "İnsanlar şimdi ev bulamamalarının ya da bir eve paralarının yetmemesinin kendi hataları olmadığını anladı" demişti.

Hollanda'da Konut Krizi Gösterisine Sert Polis Müdahalesi