Hollanda'da Virüs Kısıtlamalarına Karşı Eylemlerde 150'den Fazla Gözaltı

TAKİP ET

Hollanda'da, Covid-19 salgınıyla mücadele için uygulanan tedbirler ve sokağa çıkma kısıtlamalarına karşı Amsterdam ve Eindhoven kentlerinde düzenlenen protestolarda arbede çıktı.

Polis, pazar günkü eylemlerde 150’den fazla göstericiyi gözaltına aldı. Amsterdam'daki Müzeler Meydanı'nda, pandemi tedbirlerini protesto etmek için toplanan yüzlerce kişinin gösteri yapmasına izin verilmedi. Polis, eylemcilere gösterinin izinsiz olduğu uyarısını yaptıktan sonra tazyikli suyla müdahalede bulunurken, burada 100’den fazla kişi gözaltına alındı.

Kısıtlama karşıtı protestolar Lahey kentine de sıçradı. Göstericiler, polis motosikletini ateşe verirken, polisle çatıştı.

Hollanda’da geçtiğimiz sene Aralık ayından bu yana market, fırın, eczane gibi işletmeler dışındaki tüm işletmeler ve okullar kapalı tutuluyor. Ülkede salgınla mücadele kapsamında geçtiğimiz günlerde 9 Şubat’a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Hollanda’da geçtiğimiz hafta yapılan kısıtlama karşıtı protestolar da ise 143 kişi gözaltına alınmıştı.

Hollanda’da toplam vaka sayısı 948 bin 933’e, toplam can kaybı ise 13 bin 540’a ulaştı.

wuhan çin virüsü covid covid19 covid-19 coronavirüs korona koronnavirüs corona aşı sinovac pfizer biontech ingiltere abd aşı doz aşı dozu doz iki doz tek doz kaç doz aşı kaç doz ikinci doz ne zaman sonra