Hollandalı Gazeteci Rena Netjes, Kürtçü Teröristler Tarafından Ölüm Tehdidi Aldığını Açıkladı

TAKİP ET

Hollandalı gazeteci ve araştırmacı yazar Rena Netjes, Kürtçü PKK/YPG terör örgütünün sosyal medya hesaplarından ölüm tehdidi aldığını açıkladı.

Hollandalı gazeteci ve araştırmacı yazar Rena Netjes, Kürtçü PKK/YPG terör örgütünün sosyal medya hesaplarından ölüm tehdidi aldığını açıkladı. 


Rena Netjes Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Son birkaç haftadır Rojava Kürt hesaplarından (Paris dahil) ölüm tehditleri ve diğer uyarılar alıyorum. Bu gece lesbiyen/eşcinsel/cinsel hesaplar üzerinde profilimi açtıklarını bildiren e-postalar aldım.PYD propagandasını ifşa etmenin bedelini ödüyorum." dedi. 

Ok guys. I'm going public with this. For the past few weeks I h been receiving death threats and other warnings from Rojava Kurdish accounts (incl from Paris). Tonight I got emails that they made my profile on lesbian/gay/sex accounts. I pay a price for exposing PYD propaganda.

— Rena Netjes (@RenaNetjes) January 1, 2023


Nisan 2021'de yayınlanan 'Suriye Çatışması Sırasında YPG/PYD' başlıklı çevrimiçi bir raporda Netjes ve araştırmacı arkadaşı Erwin Van Veen, Kürtçü terör şebekesinin Suriye ayağını 'kendi özerk topraklarını ve eylem alanını kurma ve kontrol etme hedefini acımasızca takip eden bir organizasyon" olarak tanımlamıştı. 

 

Öte yandan raporda şu ifadeler de yer almıştı:

'Terör koridoru oluşturmak'

"PKK ve onun Suriye kolu YPG, Türkiye'ye yönelik saldırılar planlamak ve gerçekleştirmek için Türkiye sınırının ötesindeki kuzey Irak ve kuzey Suriye'deki terörist üsleri kullandı. Ayrıca grup, Suriye sınırı boyunca hem Suriyelileri hem de yakınlardaki Türkleri tehdit eden bir terör koridoru oluşturmaya çalıştı.

Türkiye, ABD ve AB tarafından terör örgütü listesine alınan PKK, Türkiye'ye yönelik 35 yılı aşkın süredir sürdürdüğü terör kampanyasında kadınlar, çocuklar ve bebekler de dahil olmak üzere 40.000'den fazla insanın ölümünden sorumlu olmuştur.

Ankara, 2016'dan bu yana, bir terör koridoru oluşmasını önlemek ve bölge sakinlerinin barışçıl yerleşimini sağlamak için Suriye'nin kuzeyindeki sınırında birkaç başarılı terörle mücadele operasyonu başlattı: Fırat Kalkanı (2016), Zeytin Dalı (2018) ve Barış Pınarı ( 2019). "

rena netjes kürtçü pkk ypg pyd ölüm tehdidi