Hollandalı Siyasetçi Wilders Erdoğan'ı Bir Kez Daha Hedef Aldı

TAKİP ET

Geert Wilders, 2020'de olduğu gibi yine bir sosyal medya paylaşımında Erdoğan karikatürünü üzerine 'terörist' notu düşerek yayımladı.

Hollanda'da Türkiye karşıtı cephenin bayraktarlığını yapan ve İslam dini aleyhindeki açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Özgürlük Partisi lideri ve Temsilciler Meclisi Üyesi Geert Wilders, yeni sosyal medya paylaşımıyla bir kez daha adından söz ettirmeyi başardı.

Wilders, AKP lideri Erdoğan'ı yüzünün yarısını Türkiye Cumhuriyeti bayrağı ile beraber, diğer yarısını ise IŞİD bayrağının önünde sakallı bir şekilde çizilmiş haliyle paylaştı ve bu paylaşımına 'terörist' notunu düştü. Sosyal medya kullanıcılarını ikiye bölen paylaşımın altında birçok kişi benzer paylaşımlarla Wilders'a destek verirken çoğunluğu Türkiye'den olduğu anlaşılan birçok kullanıcı da Wilders'a tepki gösterdi.

Hollandalı siyasetçi, geçtiğimiz yıl Ekim ayında da başında bombayla tasvir edilmiş bir Erdoğan karikatürü paylaşmış ve yine gündemi belirlemeyi başarmıştı. Wilders'ın ilk paylaşımına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Avrupa’nın faşist zihniyetli şımarık politikacılarına artık 'dur' demenin zamanı gelmiştir" sözleriyle cevap vermişti.

geert wilders hollandalı siyasetçi erdoğan terörist tayyip erdoğan akp özgürlük partisi temsilciler meclisi ışid erdoğan'a terörist dedi