Hollanda'nın Kabil Büyükelçiliği Personelleri, Afgan Çalışanları Bilgilendirmeden Binadan Çıkmış

TAKİP ET

'Acil durum' çağrısı alan Hollanda'nın Kabil Büyükelçiliği personellerinin Afgan çalışanlara haber vermeden binayı terk ettikleri ortaya çıktı.

Pazartesi günü sabah saatlerinde ABD askerlerinden 'acil durum' çağrısı alan Hollanda'nın Kabil Büyükelçiliği personellerinin yerel çalışanlara haber vermeden binayı terk ettiği ortaya çıktı.

Büyükelçilikte çalışan Afgan bir personel, tahliyeden sorumlu personelin kendilerine haber vermeden ortadan kaybolduğunu ve binada kendilerinden başka kimsenin olmadığını belirtti. Binada yer alan tüm resmi evrakları tek başına yok etmek zorunda kaldığını belirten personel, ''Nisan ayından itibaren, tehlike olasılığında uygulanacak acil durum yöntemlerini soruyorduk ancak bize her defasında 'Bunun için çok erken' yanıtını veriyorlardı. Şimdi bize hiçbir şey söylemeden çekip gitmişler.

Hollandalılardan bizi de yanlarında götürmelerini o kadar çok istedik ki…Meslektaşlarım ve ben çok korkuyoruz. Evlerimizi terk ettik, her şeyimizi geride bıraktık. Adres değiştirip duruyoruz çünkü Taliban'ın bizi bulmasından korkuyoruz" dedi.

Hollanda'dan Açıklama Geldi

Hollanda Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, çalışanlarının acil durum çağrısı üzerine ABD askerleri tarafından havaalanındaki güvenli bir sığınağa yerleştirildiğini ve sığınakta cep telefonları çalışmadığı için Afgan personellerin bilgilendirilmediğini iddia etti.

 

 

hollanda afganistan büyükelçilik haber vermeden binadan gitti