Honda, Red Bull'un Motor Geliştirme Çalışmalarına Katkı Sunmaya Devam Edecek

TAKİP ET

2021 yılının sonunda Formula 1'den çekilme kararı alan Honda'nın, Red Bull'un motor geliştirme çalışmalarına katkı sunmaya devam edeceği aktarıldı.

2021 yılında Formula 1'den çekilme kararı alan Honda'nın, Red Bull'un motor geliştirme projelerine katkı sunmaya devam edeceği bildirildi.

Motor projesini 2022 yılında Honda'dan devralacak Red Bull, motorların gelişimini donduracaktı. Kış boyunca motor geliştirme çalışmaları alanında diğer takımlardan geri kalacak olan Red Bull'un takım patronu Christian Horner, Honda'nın Formula 1'den ayrılma kararı almasına rağmen yeni yakıtların kullanılmaya başlacanağı sezonda takım için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Honda'nın organizasyondan çekilme kararının ardından, Red Bull kendi güç üniteleri bölümünü faaliyete geçirmeye karar vermiş ve şirket bu durumu, daha büyük bir proje haline getirmişti. Red Bull'un amacı, 2025 yılında gelecek yeni kurallarda kendi güç ünitelerini üretebilmek.

Daha sürdürülebilir bir gelecek adına 2022 sezonundan itibaren E10 olarak bilinen ve içinde %10 geliştirilmiş sürdürülebilir etanol barındıran yakıtların kullanımına geçileceği bilinirken, Honda'nın Red Bull'a yardım etmesi takımın elini rahatlatacak.

Takım patronu Horner, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Tüm üreticiler için en büyük zorluk, yeni yakıtın gelecek olması. Bu yüzden Honda da, hâlâ kaynakları varken, motorların dondurulacağı döneme en iyi şekilde girmemizi sağlamaya çalışıyor. Honda, motoru henüz bize devretmemişken ve Sakura'da aktifken, çalışmalar yapmayı sürdürüyor. Açıkçası, motor gelişiminin durdurulması, bu ara dönemin korunması açısından çok önemliydi. Ancak, büyük ihtimalle 2025 yılında yeni gelecek motor için, kesinlikle bir şeyler hazırlıyoruz. Honda'dan bazı harika insanlar ve yetenekleri ekibimize katacağız, ancak doğru insanları, şasi tarafına verimli şekilde entegre olacakları doğru rollere seçmek konusunda kesinlikle çok çabalıyoruz" şeklinde konuştu.

 

honda red bull racing red bull formula 1 motor geliştirme çalışmaları katkı sunmaya devam edecek 2021 2022 ayrılacak açıklama christian horner kış etanol e10 yakıtları güç ünitesi