Hortumla Dövülen Çocuk İşçinin Ailesi Şikayetçi Olmadı

TAKİP ET

Dün ortaya çıkan görüntülerde bir çocuk işçinin hortumla dövüldüğü görülüyordu.

Şanlıurfa'da bir oto lastikçisinin, işten ayrılmak isteyen çırağını boş bir odada hortumla dövdüğü görüntüler sonrasında çocuk işçinin ailesinin şikayetçi olmadığı belirtildi.

İşten çıkmak isteyen çırağını bir odada, kompresör hava hortumuyla döven Mustafa D., görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından polis tarafından gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan Mustafa D., sevk edildiği nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aile Şikayetçi Olmadı

Ustası Mustafa D.’den hortumla dayak yiyen M.K. ve ailesi, ifade için emniyete götürüldü. M.K. ve ailesi, Mustafa D.den şikayetçi olmadı. Çocuğun ailesinin ifadesinde, sürekli iş yerinden kaçan M.K.ye ustanın sahip çıktığını ve iş yerinden kaçmaması yönünde sürekli telkinde bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Korkutmak İstemiş

Usta Mustafa D.’nin ise emniyetteki ifadesinde, “M.K.’nin ailesi benden sahip çıkmamı ve iş yerinden ayrılmamasını istedi. Buna rağmen M.K., sürekli iş yerinde kaçmaya çalışıyordu. Ben de kötü çevre ve arkadaşlık kurmaması yönünde onu korkutmak amacıyla böyle bir yola başvurdum. Çok pişmanım” dediği öğrenildi.

çocuk işçi dayak çırak urfa oto lastikçisi şikayet