Huawei Dahil Altı Çin Firması ABD'de Yasaklandı

TAKİP ET

ABD yönetimi aldığı kararla soykırımcı Çin menşeili altı firmanın ürünlerinin ithalatı ve satışını yasakladı.

ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC), ‘ulusal güvenlik’ gerekçesiyle soykırımcı Çin’in telekomünikasyon şirketleri Huawei ve ZTE ile dört teknoloji firmasının ürünlerinin ithalatı ve satışına yasak getirdiklerini açıkladı.

Reuters’te yer alan habere göre yasaklanan firmalar arasında Çin’in telekomünikasyon şirketleri Huawei ve ZTE ile Hytera Communications, Hangzhou Hikvision Digital Technology ve Dahua Technology de yer aldı.

FCC yetkilisi Brandon Carr, kurum tarihinde ilk kez ‘ulusal güvenlik’ gerekçesiyle yeni ürünlere lisans verilmediğini belirterek, "Yönetmeliğimiz doğrultusunda Huawei ve ZTE'nin yeni araçlarına lisans verilemez" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, geçen yıl soykırımcı Çin'in Huawei Technologies Co ve ZTE Corp şirketlerinin ABD'nin düzenleyici kurumundan yeni ekipman lisansları almasını engellemek için hazırlanan yasayı imzalamıştı. Yasa gereği FCC'nin önünde bir yıllık bir süre bulunuyordu.

ABD, Huawei'yi soykırımcı Çin yönetimi ile yakın ilişkiler kurmakla suçlarken, şirketin casusluk ve sabotaj yapma riski olduğunu savunuyor.

huawei çin abd yasak