Hücre Arkadaşının Vücut Parçalarından Kolye Yapan Kişiyi Fark Etmeyen Gardiyanlardan 'Sıra Dışı Bir Şey Yok' Raporu

TAKİP ET

ABD'de hücre arkadaşını öldürüp, vücut parçalarından kolye yapan mahkumu fark etmeyen gardiyanlar 'sıra dışı bir şey yok' raporu düzenledi.

2019 yılında mahkum olduğu hapishanede hücre arkadaşı Luis Romero'nun kafasını kesen Jaime Osuna'nın davasında yeni detaylar ortaya çıktı. 

Romero'nun kafasını kesip, vücudunu parçalara ayıran o parçalardan da kolye yapan Osuna hakkında, Romero'nun ailesinin şikayeti üzerine Kaliforniya Ceza İnfaz Kurumu tarafından soruşturma başlatıldı. 

Yıllar sonra detayların ortaya çıktığı soruşturmada Osuna'nın Romero'nun parçalarından yapılmış kolyeyle hücrede bulunduğu sırada, gardiyanların 'sıra dışı bir şey yok' şeklinde rapor yazdığı öğrenildi. 

Gardiyanlar Gerekli Kontrolleri Yapmadı

Osuna'nın hücre parmaklıklarını beyaz örtüyle kapattığını ve gardiyanların gerekli kontrolleri yapmadığını söyleyen Romero'nun ailesi, gardiyanlara karşı disiplin cezası verilmesi gerektiğini ancak Kaliforniya Ceza İnfaz Kurumu'nun soruşturmayla yeterince ilgilenmediğini söyledi.

Romero'nun ailesinin avukatı Justin Sterling, gardiyanların hücreleri düzenli olarak kontrol etmesi gerektiğini belirterek, bu tür sistematik işkence içeren bir suçun işlenmesinin saatler süreceğini söyledi. Avukat, gardiyanlar gerekli kontrolleri düzgün şekilde yapmış olsaydı Romero'nun bugün hayatta olacağını savundu.

 

abd luis romero jaime osuna kaasını kesti vucüt parça kolye gardiyan rapor sıra dışı bir şey yok