HÜDA PAR'lı Faruk Dinç'ten İşgale Destek: Irkçılık Toplumsal Huzur ve Barışı Tehdit Ediyor

TAKİP ET

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TBMM'de düzenlediği basın açıklamasında sığınmacı işgaline destek çıkarak "Irkçılık toplumsal huzur ve barışı tehdit ediyor. Sığınmacı karşıtlığı tehlikeli bir boyuta ulaştı." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TBMM’de düzenlediği basın açıklamasında sığınmacı işgaline destek çıkarak "Irkçılık toplumsal huzur ve barışı tehdit ediyor. Sığınmacı karşıtlığı tehlikeli bir boyuta ulaştı." ifadelerini kullandı.

Dinç'in açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye'de bazı politikacıların öncülük ettiği sığınmacı karşıtlığı tehlikeli bir boyuta ulaşmış, doğrudan bir ırka ve dile yönelik nefrete dönüşmüştür. Bu topraklar yüzlerce yıldır çeşitli etnik grupların bir arada, barış içerisinde yaşadığı bir coğrafyadır. Tarihi süreçte belirli etnik gruplara karşı başlatılan inkâr ve ayrımcı politikalar birçok olumsuzluğu beraberinde getirmiştir. Bir kez daha bu tuzağa düşülmemelidir.

Toplumu doğru yönlendirmek ve toplumsal huzuru sağlamakla yükümlü siyasetçilerin kışkırttığı çeteler sokaklarda yabancı avına çıkmakta, birçok yabancı kişi suçsuz yere linç edilmekte üstelik şiddet anına dair görüntüler her yerde servis edilmektedir. Toplumsal huzuru hedef alan bu eylemlere yönelik ne yazık ki yetkililerce yeterli tedbir alınmamakta, aksine şikâyette bulunan sığınmacıların gerekli belgelere sahip olsalar bile sınır dışı edildikleri iddia edilmektedir. Sığınmacı meselesi insani bir politikayla çözüme kavuşturulmalı, yetkililer bazı kesimlerce köpürtülen sığınmacı karşıtlığının etkisiyle insan haklarına aykırı bir tutum içerisine girmemelidir.

Hiçbir ırkın ve dilin ötekileştirilmesine izin verilmemeli, toplumsal huzuru bozmaya yönelik eylemler cezasız bırakılmamalıdır. Ülkede planlı olarak başlatılan ırkçı kampanyanın sadece insani değil siyasi ve ekonomik sonuçlar doğuracağı da unutulmamalıdır."
 

faruk dinç hüdapar sığınmacı hüdapar mülteci hüdapar suriyeli hüdapar mersin