HÜDA PAR: Vatandaş Kriz Nedeniyle Acil İlaçlarını Bile Alamıyor

TAKİP ET

Seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren HÜDA PAR'dan ekonomik krize ilişkin açıklama geldi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, yaptıkları esnaf ziyaretinin ardından ülkede yaşanan derin ekonomik krizin vatandaşa etkilerine ilişkin açıklama yaptı.

"Esnafımızı ziyaret ettik. Esnafın sorun ve şikâyetlerini birinci ağızdan dinledik" diyen Yılmaz, "Hiç birinin kendi halinden memnun olmadığına şahit olduk. Esnafın en büyük sorunu pahalılık ve alım gücünün olmayışıdır. Vatandaşın alım gücü olmadığı için esnaf iş yapamaz halde" diye konuştu.

Alışveriş yapan vatandaşların da veresiye ile alışveriş yapmak zorunda kaldığını belirten Yılmaz, "Vatandaşın, acil alması gereken ilaçlarını dahi birkaç gün gecikmeli olarak alabildiğini öğrenmiş olduk" dedi.

Birçok Esnafın Dükkanları Boş

"Birçok esnafın dükkânları boştu ve tezgâhında oturup müşteri bekliyordu. Bu nedenle acilen bir çözümün bulunması gerekir" diyen Yılmaz, "Vatandaşın alım gücünün artırılması, pahalılığın önüne geçilmesi için ciddi bir şekilde denetimlerin olması gerekir. Hem vatandaşın alım gücünün çoğalması hem de herkesin kendi kafasına göre eşyalarının fiyatlarını yükselterek zam uygulamasının önüne geçilmesi için hükümetin bu konuda acilen bir adım atması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

24 Haziran Genel Seçimlerinde Erdoğan'ı Desteklemişlerdi

HÜDAPAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz 24 Haziran 2018'de gerçekleştirilen cumhurbaşkanı seçiminde AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ı desteyeceklerini açıklamış, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin doğru temelde şekillendirilmesi için 16 Nisan referandumundaki ilkesel duruşumuzu sürdürüyoruz. Bundan hareketle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni sürdüreceğini belirten Sayın Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldık" demişti.

HÜDA PAR Vatandaş Kriz Nedeniyle Acil İlaçlarını Bile Alamıyor