Hudut Karakoluna Saldırı: 1 Askerimiz Şehit Oldu

TAKİP ET

Suriye sınırında bulunan Esentepe Hudut Karakolu'na yapılan havan topu saldırısında Ulaştırma Sözleşmeli Er İsmet Aybek şehit oldu.

Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bulunan Esentepe Hudut Karakolu'na, Kürtçü terör örgütü PKK/YPG'nin işgali altındaki Ayn El Arab bölgesinden havan topu ile saldırı düzenlendi.

Saldırıda karakolda görevli bir sözleşmeli erimiz şehit oldu. Saldırıda yaralanan bir askerimiz ise ilk müdahalesinin ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şanlıurfa Valiliği'nden Açıklama

Saldırının yapıldığı bölgede bulunan PKK hedefleri obüsler ve ÇNRA'lar ile ateş altına alındı. Şanlıurfa Valiliği, "Suruç'ta sınır karakolumuza hain saldırı sonucu 1 kahraman Mehmetçiğimiz şehit olmuş, 1 askerimiz de yaralanmıştır. Mehmetçiğimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır dileriz. Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz" açıklamasını yaptı.

Şehidimizin Adı Belli Oldu: Ulaştırma Sözleşmeli Er İsmet Aybek

Milli Savunma Bakanlığı, şehidin adını Ulaştırma Sözleşmeli Er İsmet Aybek olarak açıkladı. Bakan Hulusi Akar, "Kahraman silah arkadaşımız 18 Eylül 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" açıklamasını yaptı.

12 Kürtçü Terörist İmha Edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Esentepe Hudut Karakolu'na saldırarak Ulaştırmalı Sözleşmeli Er İsmet Aybek'i şehit eden Kürtçü terör örgütü PKK/YPG mevzilerinin obüs ve ÇNRA'larla ateş altına alındığını ve ilk belirlemelere göre 12 Kürtçü teröristin imha edildiğini bildirdii.

 

hudut karakolu saldırı 1 asker askerimiz şehit oldu şanlıurfa suruç esentepe ypg pkk kürtçü terör örgütü