Hükümet Krizinin Yaşandığı Lübnan'da Eylemcilerle Ordu Arasındaki Çatışmalarda 19 Kişi Yaralandı

TAKİP ET

Hükümet krizi yaşanan Lübnan'da halk sokaklarda, bugün yaşanan çatışmalarda 19 kişi yaralandı.

Uzun bir süredir hükümet krizinin yaşandığı ve derinleşen ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olan Lübnan'da Başbakan Hariri'nin hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı'na iade etmesi üzerine eylemler başlamıştı.

NNA'nın haberine Trablusşam'ın Cebel Muhsin bölgesinde eylemciler bir yolu kesti. Askeri birliklerin eylemcileri dağıtarak yolu açmaya çalışması sonucunda eylemciler ve ordu arasında çıkan çatışmada biri ağır 4 eylemci yaralandı.

Askerler eylemcileri dağıtmayı başaramayınca bölgeye sevk edilen askeri birliklerle protestocular arasında çatışmalar devam etti. Eylemci gençlerden birinin attığı el bombasıyla 5 askerin, atılan taşlarla ise 10 askerin yaralandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı ile uzlaşamadığı bildirilen Hariri dün hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Aoun'a teslim ettiğini ve yeni hükümeti kurmayacağını duyurmuş, Hariri'nin açıklamaları sonrasında halk ülkenin dört bir yanında sokaklara çıkmış ve Lübnan lirası Hariri'nin ifadelerinin duyulmasının akabinde dibi görürken birçok işletme kepenk kapatmıştı.

Hükümet Krizinin Yaşandığı Lübnan'da Eylemcilerle Ordu Arasındaki Çatışmalarda 19 Kişi Yaralandı