Hükümet Susuyor Muhalefet Birbirine Soruyor: 128 Milyar Dolar Nerede?

TAKİP ET

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Akşener'e yönelttiği "Bu ülkenin 128 milyar doları ve bir de damadı kayboldu Meral Hanım. Soruyoruz, farklı farklı yanıtlar alıyoruz; siz nerede olduklarını biliyor musunuz?" sorusuna yanıt gecikmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun resmi Twitter hesabı üzerinden kaybolan Merkez Bankası rezervleri ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ilgili sorduğu CHP Lideri Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden, "Bu ülkenin 128 milyar doları ve bir de damadı kayboldu Meral Hanım. Soruyoruz, farklı farklı yanıtlar alıyoruz; siz nerede olduklarını biliyor musunuz? @meral_aksener #128MilyarDolarNerede? sorusuna yanıt gecikmedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını alıntılayarak yaptığı paylaşımda "Biz de milletimizin hazinesine uzanan elleri takipteyiz Kemal Bey. İktidar istediği kadar kaçsın, istediği kadar saklansın yılmadan kovalamaya devam. Sayın @T_Karamollaoglu sizde yeni bir bilgi var mı?" ifadeleriyle topu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na attı. 

Geçtiğimiz süreçte muhalefet partileri tarafından sıklıkla dillendirilen, kaybolan 128 milyar dolarlık Merkez Bankası rezervi ile ilgili olarak hükümetten çelişkili açıklamalar gelmiş, söz konusu "128 milyar dolar nerede?" sözünün geçtiği pankartlar önce "Cumhurbaşkanına hakaret içerdiği" gerekçesiyle, daha sonra ise pandemi kısıtlamaları kapsamında toplatılmış ve yasaklanmıştı.

 

Hükümet Susuyor Muhalefet Birbirine Soruyor 128 Milyar Dolar Nerede?