Hükümetin Çizgi Film Fetişi: Sağlık Bakanlığından 'Çılgın Hırsız ve 128 Minyon' Videosu

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde 'Yalan Makinası' adlı animasyon yayınlayan hükümet, 128 milyar doları sorarak yine akıllara o soruyu getirmişti. Şimdi de Sağlık Bakanlığı manidar bir isime sahip olan 'Çılgın Hırsız' adlı animasyonunu yayınlayarak aynı soruyu hatırlattı. '128 milyar dolar nerede?'

Sağlık Bakanlığı Twitter hesabından, koronavirüs ile mücadele kapsamında uyulması gereken kurallar konusunda yurttaşların dikkatini çekmek için çizgi filme başvurdu. Video,  "Çılgın Hırsız filminin kahramanları Gru ve Minyonlar’ın, Covid-19 pandemisinin üstesinden gelmek için sizlere önerileri var" mesajı ile paylaşıldı.

Çılgın Hırsız çizgi filminin kötü kalpli hırsızı Gru ile çizgi karakterler minyonların yer aldığı animasyonda, "Mecbur kalmadıkça evden çıkmayın" mesajı verilirken, maske, mesafe, hijyen kuralları anımsatılıyor. Animasyonda, evde kalacaklara da geçimsizlikten intihar eden yurttaşlarımız yokmuş gibi "neşeyle dans etmeyi" etin kilosundan bihaber olarak "et pişirmeyi" kendileri uygulamakta güçlük çektiğinden olacak "pek gerçekçi olmayan beklenti olarak nazik olmayı" tavsiye ediyor.

Ek olarak reklamlar için 4 yıllık dönemde  toplamda 976 milyon 433 bin 100 lira hazine yardımı alındığı öğrenildi.

 

sağlık bakanlığı çizgi film fahrettin koca çılgın hırsız