Hükumetten Geri Adım: 500 Gram Altın Teminatı Şartı Taslaktan Çıkarıldı

TAKİP ET

Kuyum Ticareti Hakkında Taslak Yönetmeliği'nde kuyumculardan talep edilen 500 gram altın teminatı şartının taslaktan çıkarıldığı bildirildi.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Kuyum Ticareti Hakkında Taslak Yönetmeliği'nde kuyumculardan talep edilecek olan 500 gram altın teminatı şartının Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın talimatıyla taslak metninden çıkarıldığını belirtti.

Atayık, yaptığı açıklamada devletin çok önemli bir altın rezervine sahip olduğunu öne sürerek 500 gram altın teminatı devletin ihtiyacı olmadığını dile getirdi.

Atayık, konuyla ilgili "Yönetmelik taslağı hazırlık sürecinde konulan, ilgili, ilgisiz sektördeki bazı kişilerin talep ettiği bu altın teminat şartı, Ankara’da yapılan toplantıda, yaptığımız açıklamalardan sonra Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’ın direktifiyle taslak metninden çıkarılmıştır. Bu kararın özellikle mesleğimizde faaliyet gösteren küçük esnafı korumak amacıyla alındığının bilinmesini isteriz. Uzun zamandır kuyumcu odalarımız ve derneklerin mesleği düzen altına almak ve düzgün ticaret yapan küçük ve orta ölçekli esnafı korumak, kuyumculuğun etik kurallarını yasalaştırmak amacıyla hazırlanan Taslak yönetmelik çalışmasını kuyumculuğun geleceği adına kritik önemde gördüğümüzü belirtmek isteriz. Taslak yönetmelikte sektörün gerçekleri ışığında değişiklik önerilerimize de oldukça pozitif yaklaşan Bakanlık yetkilileri, yetki belgesi verilmesi ve yönetmeliğin yürütülmesiyle ilgili maddelerde kuyumcu odalarının yer almasını ve sürece dahil olmaları teklifimize de olumlu yaklaştılar" şeklinde konuştu.

altın teminat 500 gram şart taslak metin taslak çıkartıldı çıkarıldı ruhsar pekcan talimat direktif istanbul kuyumcular odası başkanı açıkladı söyledi kaldırıldı yeni metin kuyum ticareti hakkında taslak yöne