Hükümet'ten İsrail'e Osmanlı Tokadı: İsrail'den Gelen Yolculardan Test İstenecek

TAKİP ET

Aşılamadaki başarısı nedeniyle virüs kaynaklı ölümleri yüzde 98 azaltan İsrail'den gelen yolculardan PCR testi istenecek.

Hükümet Filistin'de birçok sivil ölüme neden olan İsrail'e uygulanabilecek en güçlü yaptırımı sonunda buldu. Çin virüsünü neredeyse yenmiş birkaç ülkeden biri olan İsrail'den gelen yolculardan PCR testi istenecek.

Yurt dışından gelen yolculara zorunlu tutulan PCR testi uygulaması 13 ülkeden gelen yolcular için kaldırılmıştı. Söz konusu ülkeler listesinde bulunan İsrail'in ise listeden kaldırıldığı bildirildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "15 Mayıs itibariyle Hong Kong, Çin, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna ve Estonya'dan gelen yolculardan PCR test sonucu sunmaları istenmeyecek" denildi. Bu arada daha önce PCR testi zorunluluğu kaldırılan ülkeler içinde bulunan İsrail ise yeni yayımlanan NOTAM'dan çıkartıldı. İsrail'den Türkiye'ye gelecek yolcular PCR testi ibraz etmek zorunda kalacak"  denildi.

19 Aralık 2020 tarihinde aşılamanın resmi olarak başladığı İsrail'de salgının zirveyi gördüğü Ocak ortasına göre 7 Mayıs itibarıyla vaka sayıları yüzde 99 (bir milyon insanda günlük yaklaşık 5 vakaya), hastalığı ağır geçiren kişilerde yüzde 98 (bir milyon insanda günlük yaklaşık 0,4 vakaya) ve ölüm oranlarında ise yüzde 98 (bir milyon insanda günlük yaklaşık 0,2 vakaya) düşüş gözlemlenmişti.

Hükümet'ten İsrail'e Osmanlı Tokadı İsrail'den Gelen Yolculardan Test İstenecek