Hulki Cevizoğlu, Ekrem İmamoğlu'na Açılan Soruşturmayı Hedef Aldı: Kendi Kendilerini Şikayet Etmiş Olabilirler

TAKİP ET

Türbeye girerken ellerini bağlayan Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturma hakkında yorum yapan Hulki Cevizoğlu, ''Kendi kendilerini şikayet etmiş olabilirler'' dedi.

Bir televizyon programına katılan yandaş gazeteci Nedim Şener ve Hulki Cevizoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturma hakkında enteresan yorumlarda bulundu.

Türbeye girerken ellerini arkasına bağlayarak yürüdüğü için hakkında soruşturma açılan İmamoğlu'nun kendisine açılan bir soruşturmayla puan toplamaya çalıştığını ve hatta soruşturmayı kendi kendilerine açmış olabileceklerini belirten Hulki Cevizoğlu, ''Kimseye Türbeye gitti, saçını taradı, elini bağladı diye soruşturma açılmaz. Dava açılması o kişiye inanılmaz bir puan kazandırır. Bunu yapacak kişi de kendileridir. Belki de kendi kendilerini şikayet ettiler" dedi.

Nedim Şener de soruşturma hakkında "Murat Ongun bu bilgiler doğrudur dediği zaman şüpheye düştüm. Bunun içinde mutlaka bir yalan, bir algı operasyonu var dedim" yorumu yaptı.

Murat Ongun Yayına Bağlandı, Şener'in Ağzı Açık Kaldı

Televizyon programında İBB hakkında ithamlarda bulunan gazetecilere gerekli cevabı vermek için telefon bağlantısıyla yayına katılan İBB Sözcüsü Murat Ongun, ''İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi'nden bize 28 Nisan tarihinde gelen yazıda 'Sayın Ekrem İmamoğulu İBB Başkanı, 2020 yılında gerçekleştirilen bir program kapsamında ziyaret ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet'e ait türbede elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığınız iddialarıyla ilgili ifadenizi ulaştırmanızı rica ediyoruz' ifadeleri kullanılmış

Nedim Bey bilmiyor olabilir ama soruşturma pat diye açılmaz. Ön inceleme dediğiniz bu belgede 'kovuşturma başlatma ihtimali var, senin hakkında böyle bir suçlama var o yüzden bana savunmanı gönder' denilir. Bu savunma gider, okunur ve değerlendirilir. Konuyla ilgili soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilir'' şeklindeki cevabıyla Şener'in asılsız ithamlarına son noktayı koydu. 

İmamoğlu'nun polemiklerle gündemde olduğu eleştirisine de yanıt veren Ongun, "Burada bir polemik söz konusuysa bunun hangi tarafı biziz? İstanbul Belediye Başkanına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi mi soruşturma açıyor da ben buradan polemik yaratıyorum" diye tepki gösterdi.

 

nedim şener hulki cevizoğlu ekrem imamoğlu soruşturma murat ongun türbe cnn türk