Hulusi Akar'dan Suriye'nin Kuzeyine Operasyon Açıklaması

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan terör örgütlerine karşı düzenlenmesi beklenen askeri operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye rejimiyle görüşme olup olmayacağına ilişkin soruya, AKP'li yöneticiler ve bakanların yaptığı açıklamaları hatırlatarak Şam'la görüşmelerin şartlara ve duruma bağlı gelişecek bir süreç olduğunu söyledi.

Şam rejimiyle olası bir görüşme durumunda Suriye'nin kuzeyindeki operasyonların akıbetinin ne olacağına dair soruya cevap veren Akar, "Ülkemizin ve hudutlarımızın güvenliği için uluslararası hukuk ve meşru müdafaa açısından operasyon yapmak Türkiye'nin en doğal hakkıdır. Bu konuda ne lazımsa bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yaparız. Ne müdahale gerekiyorsa terör örgütlerinin arkasında, önünde kim olursa olsun yeri ve zamanı gelince yapılır. Bizim için önemli olan ülkemizin hak ve menfaatlerini korumaktır ve bunda da kararlıyız" dedi.

"Operasyon Zaten Olacak"

Türk ordusunun yalnızca terör örgütlerini hedef aldığını belirten Akar, "Operasyon zaten oluyor, zaten olacak. Her şeyin bir yeri bir zamanı var; taktiği var, tekniği var, mühendisliği var, matematiği var" diye konuştu.

Abdülhamid Han Sondaj Gemisi 

Abdülhamid Han sondaj gemisinin araştırmalarını sürdürdüğünü ve Gediz fırkateyninin bu araştırmalara refakat ettiğini belirten Akar, Yunanistan için "Yanlış bir şey yapmamalarını temenni ediyoruz. Uluslararası hukuk çerçevesinde kendi imkan ve kabiliyetlerimizi kullanmak suretiyle, ülkemizin hak ve menfaatlerini koruyarak, iyi komşuluk ilişkilerini sürdürüyoruz" dedi.

"F-16 Görüşmeleri Olumlu"

F-16 görüşmeleri için Türk askeri heyetinin Amerika'ya gittiğini belirten Akar, "Uçakların tedarik edileceğinden hareketle çalışmalar yapılıyor. Teknik konular görüşülüyor. Olumlu bir şekilde görüşmeler devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Hulusi Akar milli savunma bakanı suriye kuzeyine operasyon açıklaması