Hulusi Akar'dan Yunanistan'a Sert Sözler: Tarihten Ders Alın, Akıllı Olun

TAKİP ET

AKP'li Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'a yönelik sert bir açıklama yaptı.

Basın toplantısı düzenleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'la sorunların barış içinde çözülmesi için çok çaba gösterdiklerini belirterek "Çok sabırlı davranıyoruz fakat komşumuz Yunanistan her seferinde birtakım provokatif söylem ve eylemlerle gerilimi her fırsatta artırıyorlar" dedi.

Yunanistan'ın yalan ve iftirayla Türkiye'yi karalamaya çalıştığını belirten Akar, "Bu manada iki yüzlü bir siyaset izlendiğini söylemek yanlış değil. Bir taraftan diyaloga cevap verecek gibi görünüyorlar. Fakat üçüncü ülkelerle konuşmalarında Türkiye'yi şikayet ediyorlar. Biz diyoruz ki bunların evinde ayna yok mu? Bu kadar aleni iki yüzlülük olmaz" diye konuştu.

"NATO Faaliyetlerimizi Bile Rus Malı S-300'lerle Taciz Ediyorsunuz"

Türk Hava Kuvvetleri'nin Ege ve Akdeniz'de planlı ve hukuka uygun şekilde eğitim faaliyetleri, NATO faaliyetleri yürüttüğünü belirten Akar, "Siz bu faaliyetleri dahi, hem de Rus malı S-300'lerle taciz ediyorsunuz, kilit atıyorsunuz... Hasmane, düşmanca bir tutum bu. Bunun ne komşulukla ne müttefiklikle ne daha önceki mutabakatlarımızla hiçbir ilgisi yok. Bunlar kabul edilemez. Bu büyük bir çelişki. Bunun görülmesi lazım. Her seferinde muhataplarımıza biz bunu yazılı, sözlü ulaştırıyoruz. Bunları yaparken de Türkiye ile ilgili tüm konuları takip ediyoruz, hiçbir şeyi de karşılıksız bırakmıyoruz. Ne sahada ne diplomaside... Biz barış diyoruz, hukuk diyoruz, komşuluk diyoruz. Ege'nin bir barış denizi olmasını istiyoruz fakat karşılık bulamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın Aşırı Talepleri

Yunanistan'ın "Lavrion Kampı"nda FETÖ, PKK, YPG, IŞİD ve DHKP-C gibi terör örgütlerini barındırdığını belirten Akar, "Tüm bunlar oluyor fakat büyük bir iki yüzlülükle bu aleni gerçekleri reddediliyor. Trakya'daki soydaşlarımız var, bunların varlıklarını bile kabul etmiyorlar. Bunlar Japon mu? Bunların ismi Türk, adresleri Türk, mezarlıkları Türk, tarihleri Türk, tapuları Türk, akrabaları hısımları Türk burada... Soydaşlarımızın haklarını gasp ediyor. Lozan Antlaşması, Paris Antlaşması ortada. Bunların temel ilkelerini bile çiğniyorlar. Adaların silahsızlandırılması lazım, silahlandırıyorlar. Dünyanın en garip şeylerinden biri. Sizin kara sularınız neyse hava sahanız odur. 'Hayır bizim kara sularımız 6 mil, hava sahamız 10 mil' diyorlar. Anlaşılması mümkün değil. Aklı başında kimse bunu kabul etmiyor. Bu sorunların hepsi bekliyor" ifadelerini kullandı.

"Tarihten Ders Alın, Akıllı Olun"

Türkiye'nin üzerine düşen her şeyi yaptığını belirten Akar, "Diyalog diyoruz fakat bunların hepsini bırakıp 'Türkiye yayılmacı, Türkiye saldırgan...' Gemiye ateş eden kendileri, diyaloga gelmeyen kendileri..." dedi.

"Tarihten ders alın, yeni maceralara girmeyin" diyen Akar, "Bazıları kulağınıza bir şeyler söyleyebilir. Ama bunların geçerli olmadığını tarihten gördünüz. Aynı şeyi tekrarlatmayın. Bu konuda akıllı olun" ifadelerini kullandı.

milli savunma bakanı hulusi akar yunanistan tarihten ders alın akıllı olun