Hulusi Akar İlham Aliyev'le Görüştü

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve Kuvvet Komutanları ile gittiği Bakü'de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Barış ve huzurun sağlanmasındaki Azerbaycan ile Türkiye'nin birlikteliği, beraberliği, omuz omuza çalışması gerçekten sadece bugün için değil gelecek için de çok büyük şeyler vadediyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bu çalışmalar tek yürek, tek bilek, tek yumruk olarak devam edecek" dedi.

Bakan Akar, Atatürk'ün “Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir. Azerbaycan bizim kardeşimizdir” sözü ile Haydar Aliyev'in “Biz bir millet iki devletiz. Bu, bizim dostluğumuzun, kardeşliğimizin manasını mazmununu teşkil eder” sözünü hatırlattı.

Kafkas İslam Ordusu'nun Bakü'yü kurtarmasını hatırlatan Akar, "Nasıl ki 102 yıl önce Nuri Paşa ile birlikte omuz omuza vermek suretiyle işgalcilere karşı Azerbaycan Türkü mücadelesini yaptı ve kazandı, bugün de aynı ruh ayakta. Yine omuz omuza vererek her türlü mücadeleyi, her türlü risk ve tehdide karşı mücadeleyi göze almış milletiz" ifadelerini kullandı

Karabağ zaferinin Kafkas tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çeken Akar, "Sizin de belirttiğiniz gibi bu zaferin taçlanması için inşallah en kısa zamanda bu ortak merkezin kurulmasını müteakip Nahçıvan ve Zengilan arasındaki bu hattın tesisi önem taşıyor. Kardeşlerin birbiriyle buluşmasının, Türkiye, Nahçıvan ve Azerbaycan'ın fiziki olarak da birbirlerine bağlanmasının çok önemli olduğunu takdirlerinize sunuyorum" sözlerini kullandı.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da sözlerine, “Kardeşlerimizi bugün burada görmekten çok mutluyum” diyerek başladı. Türkiye ve Azerbaycan arasında tarihi birlik ve beraberlik bağlarının olduğunu belirten Hasanov, “Türkiye her zaman bizim yanımızda olmuştur. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı, Savunma Bakanı ve diğer yetkilileri her zaman Azerbaycan'a destek göstermişlerdir” dedi.

hulusi akar Milli Savunma Bakanı Kafkas İslam Ordusu karabağ karabağ savaşı karabağ zaferi Milli Savunma Bakanlığı bakü bakü ziyareti