Hulusi Akar, İsveçli Mevkidaşının Türkiye Ziyaretini 'Önemi Kalmadı' Diyerek İptal Etti

TAKİP ET

AKP'li Bakan Akar, Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nde gerçekleştirilen "Ukrayna Savunma Temas Grup Toplantısı"nın ardından değerlendirmelerde bulundu.

AKP'li Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç’te Kürtçü terör örgütü PKK destekçilerinin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik yaptığı eylem ve İsveç yetkililerinin 'Kur’an yakma eylemi izni'ni hatırlatarak, "Geldiğimiz bu noktada İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson’un Türkiye’ye 27 Ocak’ta yapacağı ziyaretin önemi de anlamı da kalmadı. Bu nedenle ziyareti iptal ettik" dedi.

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson'un Türkiye’ye gerçekleştirmesi planlanan ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan AKP'li Bakan Akar, Türkiye’nin NATO’nun açık kapı politikasını daima desteklediğine işaret etti.

Ev Ödevlerini Yapmalarını Bekliyoruz

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında haziran ayında Madrid’de imzalanan üçlü memorandumu hatırlatan Akar, "Bizim tek isteğimiz bu muhtıradaki taahhütlerin yerine getirilmesi. İsveç ve Finlandiya’nın kendine düşen görevleri, ev ödevlerini yapmalarını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

İsveç’te Kürtçü terör örgütü PKK destekçilerinin AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye aleyhine eylem yapmasını ve İsveç polisinin Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılacağı ifade edilen gösteriye izin verdiği yönündeki haberlere işaret ederek “Bunlara karşı hareketsiz kalmak, tepki göstermemek kabul edilemez. Bunların mutlaka gereğinin yapılması tedbir alınması gerekirdi" diye konuştu.

Bu konudaki tepkilerini "Ukrayna Savunma Temas Grup Toplantısı" kapsamında bir araya geldiği İsveç Savunma Bakanı Jonson’a ilettiğine dikkati çeken AKP'li Bakan Akar, "Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve Türkiye’ye yönelik bu alçak, iğrenç eylemler sonunda hiçbir tedbir alınmadığını üzülerek müşahede ettik. Dolayısıyla geldiğimiz bu noktada İsveç Savunma Bakanı Jonson’un Türkiye’ye 27 Ocak’ta yapacağı ziyaretin önemi de anlamı da kalmadı. Bu nedenle ziyareti iptal ettik." dedi.

hulusi akar isveç nato türkiye ziyareti