Hulusi Akar, Sığınmacıların Akın Akın Geldiği İddialarını Yalanladı: Mehmetçik 'Hudut Namustur' Anlayışı İçinde Koruyor

TAKİP ET

AKP'li Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sosyal medyada hudut güvenliğinin ihlal edildiğine dair gerçeği yansıtmayan görüntü ve fotoğraflar paylaşıldığını iddia etti.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki çadır kentte iftar programına katılan AKP'li Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar iftarın ardından açıklamalarda bulundu.

AKP'li Bakan Akar, tarihin en büyük felaketlerinden birinin yaşandığını ve depremin hemen ardından devletin vatandaşların yanına koştuğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin de ilk andan itibaren tüm imkanlarını vatandaşlar için seferber ettiğini ileri süren AKP'li Bakan Akar, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm bakanların, valilerin, kurum ve kuruluşların ilk andan itibaren çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çekti.

Hudutlardan göçmen akını olduğuna ilişkin görüntülere değinen Akar, “Başka ülkelerde ve değişik zamanlarda çekilen fotoğraf ve videoları kullanmak suretiyle bazı yorumlar yapılmakta, siyasi mülahazada bulunulmaktadır. Bunlar kesinlikle yanlıştır, doğru değildir." dedi.

Mehmetçiğin depremle, terörle mücadele ve hudut güvenliği çalışmalarının eksiksiz ilerlediğini vurgulayan Akar, “Karada, denizde, havada hak ve menfaatlerimizi korumak, kollamak için bütün unsurlarımız gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Mehmetçik ‘Hudut namustur’ anlayışı içinde Cumhuriyet tarihimizin en yoğun tedbirleriyle hudutlarımızı koruyor. En ileri teknolojiyi kullanarak hudutlardan yasa dışı geçişlere asla izin vermiyor” dedi.

AKP'li Bakan Akar, "TSK, Mehmetçik sıralı amir ve komutanlarının emir komutasında 7 gün 24 saat, en ileri teknolojiyi kullanmak suretiyle hudutlarımızın güvenliğini sağlamak için büyük bir azimle, kararlılıkla ve fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor. Mehmetçik, herhangi bir şekilde hudutlarımızdan yasa dışı geçişe asla müsaade ve müsamaha etmemektedir” diye konuştu.

Akar, “Bu konular, herhangi bir şekilde günlük siyasete karıştırılmamalı. Herkes sorumlu davranmalı ve gece gündüz demeden büyük fedakarlık ve kahramanlıkla hudutları koruyan ve gerektiğinde canını vermeye hazır olan Mehmetçiğin emeğine saygı göstermeli” diye konuştu.

hudut namustur hulusi akar göçmen akını yalanlama Mehmetçik