Hulusi Akar: Yunan Uçakları Ana Karamıza Girerek Hava Sahamızı İhlal Etti

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunan uçaklarının Türk hava sahasını ihlal ettiğini açıkladı.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerginlik giderek artıyor. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Atina'ya seslenerek "Adaları silahlandırmaktan vazgeçin. Şaka yapmıyorum" açıklamasını yapmıştı.

NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Siyasi Komisyon ile Akdeniz ve Orta Doğu Özel Grubu ortak toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunan uçaklarının Nisan ayında Türk ana karasına girerek hava sahamızı ihlal ettiğini duyurdu. 

Akar, "Yunan uçakları 27 Nisan'da ana karamıza gelerek Datça, Didim, Dalaman'da hava sahamızı ihlal etti. Siz o kadar kilometre uzaktan, Yunanistan'ın ana karasından, Türkiye'nin ana karasına gelip hava sahamızı ihlal edeceksiniz, bundan sonra bizim ne yapmamızı bekliyorsunuz? Bunların radar görüntüleri var, müttefik ülkelerle de paylaştık. Biz de 28 Nisan'da bunların karşılığını verdik" ifadelerini kullandı.

AKP'li Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'n 27 Nisan'da yaşanan egemenlik ihlali konusunda yaklaşık 2 aydır neden hiçbir tepki vermedikleri ve kamuoyuna bir açıklama yapmadıkları bilinmiyor.

Erdoğan: Adaları Silahlandırmaktan Vazgeçin, Şaka Yapmıyorum

hulusi akar yunan uçakları ana karamıza girerek hava sahamızı ihlal etti 27 nisan datça didim dalaman milli savunma bakanı