Hulusi Akar'dan S-400 Açıklaması

TAKİP ET

Hulusi Akar, ABD'nin Türkiye yaptırımlarının kaldırılması için sunduğu tek şart olan S-400'ler ile alakalı açıklama gerçekleştirdi.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulama kararının ardından, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiiye'nin S-400'leri kullanmaması gibi bir şeyin söz konusu olamayacağını söyledi.

Bakan Akar, Türkiye'nin S-400'lerden vazgeçmesinin söz konusu olmadığını, füzelerin kullanılmak üzere alındığını ifade etti.

Akar gazetecilere yaptığı açıklamada,  "Türkiye her denilene 'evet' diyecek ülke değil. 1982'den beri Türkiye'nin hava savunma meselesi var. S-400 ile noktalandı. Kriterler konuldu, alışveriş oldu. Yunanistan'da S-300 var. ABD'nin objektif olmasını istiyoruz. Temennimiz uygun olmayan karardan ABD'li müttefiklerimizin dönmesi. S-400'leri kullanmak için aldık, satılması gündemde değil. Füzeler kullanılmak üzere alındı. Uzman arkadaşlarımız eğitim aldı. Kendimiz kullanacağız. Emir, komutası kontrolümüzde olacak" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımların sona ermesi, CAATSA gereği tek bir şarta bağlı: S-400'lerin Türkiye topraklarından tamamen çıkartılması.

CAATSA'da yer alan bilgiye göre; Türkiye S-400'leri topraklarından çıkarmadığı sürece yaptırımlar devam edecek. Eğer Ankara bu şartı kabul ederse, Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar 1 sene sonra sona erecek.

hulusi akar abd yaptırım s-400 açıklama hulusi akardan açıklama s-400lerden vazgeçmek söz konusu değil türkiyeye yaptırım kararo caatsa hulusi akar