Hulusi Akar'dan Yunanistan'a Uyarı

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa ve Yunanistan arasındaki askeri işbirliği anlaşmasını eleştirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MSÜ Deniz Harp Okulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı açılışında yaptığı konuşmada Yunanistan'la promlemlerin uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkileri içierisinde çözülmesini istediklerini söyledi.

Fransa ve Yunanistan arasındaki savunma iş birliği anlaşmasına tepki gösteren Akar, "Maalesef özellikle Yunanistan'daki bazı siyasiler saldırgan eylem ve söylemleriyle ikili ilişkileri bozmak için sorunlara aklen ve mantıken çözüm bulmak yerine gerilimi tırmandırıyor. Bunların beyhude gayretler olduğunu, bu tür eylem ve söylemlerle Türkiye'ye galebe çalamayacaklarını bilmeleri gerekir. Yunanistan'daki liderleri akla, mantığa ve olaylara aklı selimle bakmaya davet ediyoruz" dedi.

"Bazı ülkelerin" Yunanistan'ı bu anlaşmalara teşvik ve kışkırtmalarla bu anlaşmalara yönlendirerek silahlandırdığını belirten Akar, "Önce matematik, önce tarih bunlara bakın. Bu tür girişimlerle Türkiye'ye karşı üstünlük sağlayamazsınız, bu gayretten vazgeçin. Buna karşı alınması gereken ne tedbir varsa aldık, alıyoruz. Bu konuda son derece azimli, kararlı ve muktediriz" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kimseye tehdit olmadığını ve yalnızca hakkını koruduğunu belirten Akar, "Koyun Adası'na kadar gelip tatbikat yapmak tahrik değil de nedir? Bu yapılan provokasyonlarla gerilimi artıran tarafın Yunanistan olduğu, başta bazı ülkeler olmak üzere tüm dünya tarafından görülmelidir" ifadelerini kullandı.

Miçotakis: Türkiye NATO'daki Sözde Müttefiğimiz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransa ile imzalanan savunma iş birliği anlaşmasının parlamentonun onayına sunulmadan önce yaptığı konuşmada "Bu anlaşma NATO içinde sözde müttefiğimiz olan bir ülkeden egemenliğimize yönelik tehditlere karşı savunan kalkan vazifesi niteliğindedir" dedi.

Söz konusu anlaşma SYRIZA'nın ret oylarına rağmen Yunan parlamentosunda onaylandı.

Hulusi Akar'dan Yunanistan'a Uyarı tarih ve matematik fransa macron askeri işbirliği anlaşması