Hülya Avşar'dan 'Simit' Açıklaması

TAKİP ET

"Simit" açıklaması tepkilere konu olan Hülya Avşar, kendisine yönelen eleştirilere yanıt verdi.

Hülya Avşar, muhabirlerin kendisine sorduğu ekonomi sorusuna "Ekonomik krizin herkese ve her kesime mutlaka yansıması oluyor. Benim bildiğim bir tek şey var. Türkiye'de hatta şimdiki duruma göre dünyada eğer hayattaysan, mutlaka bu tür günleri, bu zamanları öngörüp biraz daha farklı yaşam çizmek lazım. Ayağımızı yorganımıza göre..." yanıtını vermiş ve şunları söylemişti:

"Ay biz bu saatten sonra simit mi yiyeceğiz... Gerekirse yenecek ama bu günleri de biraz kolay atlatacağız. Biraz bizim bu işi insanlar olarak bireysel halletmemiz gerekir diye düşünüyorum." 

Hülya Avşar'ın söz konusu açıklamaları kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmış ve vatandaşlar büyük bir fakirlikle mücadele ederken sabır tavsiyesinde bulunan Hülya Avşar eleştirlerin hedefi olmuştu.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Hülya Avşar şunları söyledi:

"Sakinleştiyseniz sıra bende. O kadar konuşmamın içinden, hep birlikte bugünleri aşacağız kısmı değil de 'simit'e takılanlar; hiçbirinizi takmıyorum ve saymıyorum. Benim simit yeme meseleme gelince, yerim ya da yemem ama bildiğim bir şey var, kendim kazandım, hiç de kolay olmadı, hala da kazanıyorum. Bunun hesabını kimseye vermedim, size hiç vermeyeceğim. Sizin gibi düşünenler demek ki başımızda olsa; ne demokrasi kalır, ne konuşma özgürlüğü... Diyeceğim şu ki 'Gerekirse simit yiyeceğiz, ama bugünleri beraber atlatacağız.'"

hülya avşar simit açıklaması