Hür Hukukçular: Fırat Yılmaz Çakıroğlu Sivil Terör Şehidi Sayılmalıdır

TAKİP ET

Fırat Yılmaz Çakıroğlu davasındaki kararların kesinleşmesinin ardından Hür Hukukçular'dan açıklama geldi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Ege Üniversitesi'nde Kürtçü terörist Nurullah Semo tarafından öldürülmesinin ardından başlayan davada görevi ihmal suçundan 20'şer bin lira adli para cezası ödemeye mahkum edilen dönemin rektörü ve edebiyat fakültesi dekanı hakkındaki cezalar kesinleşti.

Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Davası: Eski Rektör ve Dekana Verilen Cezalar Kesinleşti


Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin 25 Şubat 2020 tarihli kararıyla Fırat Çakıroğlu'nun Kürtçü terör örgütünün Ege Üniversitesi'ndeki faaliyetlerine karşı çıktığı için saldırıya uğradığının kesinleştiğini hatırlatan Hür Hukukçular, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun "sivil terör şehidi" sayılması için çağrı yaptı.

Yargıtay Kararı

Hür Hukukçular'ın açıklamasında Yargıtay'ın kararı hatırlatılarak, "Kararda, üniversitede bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması ve sempatizanları tarafından düzenlenen eylemlere katılan katilin, olay günü daha önce aralarında hiçbir kişisel husumet bulunmayan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun vücudundaki hayati bölgelerini hedef alarak vurduğu bıçak darbeleri sonucu ölümüne sebebiyet verdiği açıkça ifade edilmiş ve katilin PKK silahlı terör örgütünün amaç ve faaliyeti doğrultusunda bu eylemi gerçekleştirdiğinin anlalıldığı vurgulanmıştı" denildi.

Çakıroğlu Sivil Terör Şehidi Sayılmalı

Bu kararlarla birlikte Çakıroğlu'nun teröristlerce hedef alınarak şehit edildiği ve üniversite yönetiminin görevini ihmal ettiğinin hukuken kesinleştiği belirtilen açıklamada şu çağrı yapıldı:

"Bu itibarla Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve 5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun çerçevesinde sivil terör şehidi sayılması hukuki, idari ve vicdani bir zorunluluktur."

hür hukukçular fırat yılmaz çakıroğlu sivil terör şehidi sayılmalıdır