Hürriyet'in Eski Matbaası, Siyaset Üstü Tutulan Baykar'a Satıldı

TAKİP ET

Demirören Medya Grubu, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ'nin Esenyurt'taki eski matbaasının arsası ve üzerindeki binaları Baykar Makina Sanayii ve Ticaret AŞ'ye sattığını duyurdu.

Demirören Medya Grubu, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ’nin Esenyurt’taki eski matbaasının arsası ve üzerindeki binaları Baykar Makina Sanayii ve Ticaret AŞ’ye sattığını duyurdu.

“816 Milyon 551 Bin TL’ye Devredildi”

Esenyurt’ta 61 bin 480 metrekare arsa üzerinde bulunan 4 adet matbaa tesis binasından oluşan gayrimenkul, Bayraktar İHA ve SİHA’larını üreten Baykar Makina Sanayii ve Ticaret AŞ’ye 816 milyon 551 bin TL’ye devredildi.

“108 Milyon 448 Bin TL Zarar”

Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde, satışa konu olan gayrimenkulün değerlemesinin 27 Şubat 2023’te Teknik Gayrimenkul Değerleme AŞ tarafından yapıldığını ve değerinin 925 milyon TL olarak tespit edildiğini belirtti. Bu rapor da KAP’a bildirildi. KAP’a gönderilen açıklamada, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ’nin bu satış nedeniyle 108 milyon 448 bin TL zarara uğradığı ifade edildi. Açıklamada satış koşulunun “peşin” olduğu, tapu devir işleminin 4 Mayıs 2023’te tamamlandığı kaydedildi.

“Matbaa Makineleri de Satılmıştı”

Demirören Medya’nın sahibi olduğu Hürriyet, 19 Nisan’da KAP’a yaptığı bildirimde, İstanbul, Antalya ve İzmir’deki matbaa makinelerini 77.8 milyon TL’ye sattığını açıklamıştı.

baykar demirören medya grubu esenyurt matbaa hürriyet