Hüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin Çapkın'a FETÖ'den Beraat

TAKİP ET

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın FETÖ'den beraat etti.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a da aynı suçtan 2 yıl 1 ay hapis cezası vermişti. Mahkeme heyeti bazı sanıkların beraatine hükmederken, bazıları hakkında hapis cezası vermişti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin dosya üzerinde yaptığı incelemede ise Hüseyin Avni Mutlu'nun FETÖ/PDY silahlı terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile telefonla 2012 yılında görüşmesinin, belirtilen tarihlerde silahlı terör örgütünün kamuoyunca cemaat olarak bilinmesi ve sanığın savunmasının aksini ispatlayacak herhangi bir delilin bulunmadığı aktarılmıştı.

Yargıtay, Hüseyin Çapkın ile ilgili olarak ise sanığın "silahlı terör örgütüne yardım" kapsamında herhangi bir faaliyetinin tespit edilmediğini, bu suçtan beraatına karar verilmesi gerekirken mahkumiyetine karar verildiğini belirtmişti.

Beraat Ettiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "mülkiye" yapılanmasına yönelik, Yargıtayın bozma kararının ardından yeniden görülen davada, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın beraat etti.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Yusuf Yavaşcan ve sanıkların avukatları katıldı.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Hüseyin Avni Mutlu, Hüseyin Çapkın ve Necmettin Kalkan'ın, üzerlerine atılı eylemi işledikleri sabit olmadığı gerekçesiyle beraatlerine hükmetti.

Sanıklar Hüseyin Avni Mutlu, Hüseyin Çapkın ve Necmettin Kalkan'a verilen beraat kararı doğrultusunda, gözaltında ve tutuklulukta geçirdikleri süre nedeniyle tazminat haklarının bulunduğunun ihtar edilmesi kararlaştırıldı.

Sanıkların suç tarihinde kamu görevlisi oldukları hatırlatılarak, kararın bir örneğinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince son çalıştıkları kamu kurumuna gönderilmesine karar verildi.
 

hüseyin avni mutlu hüseyin çapkın fetö beraat etti