Husiler, Kızıldeniz'den Geçen Telekomünikasyon Kablolarını Kesti İddiası

TAKİP ET

Husiler'in Kızıldeniz'den geçen telekomünikasyon kablolarını kestiği iddia edildi.

Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarının çökmesi gündeme yeni bir iddia getirdi. 

Instagram ve Facebook Çöktü

Yemen'de Husiler'in, Kızıldeniz'den geçen telekomünikasyon kablolarını kestiği ve internet üzerinde yaşanan problemlerin bu saldırı sonucu yaşandığı iddia edildi.

ABD Doğruladı

Bir Pentagon yetkilisi, BBC'nin ABD'li ortağı CBS News'e Kızıldeniz'deki deniz altı telekomünikasyon kablolarının kesildiğini doğruladı.

Yetkili, ABD'nin hala bu parçaların kasıtlı olarak mı kesildiğini yoksa bir gemi çapasına mı takılıp takılmadığını belirlemeye çalıştığını söyledi.

 Husiler Yalanladı

Geçtiğimiz hafta, İsrail menşeili Globes, Suudi şehri Cidde ile Cibuti arasındaki aynı dört kablonun hasar gördüğünü bildirdi ve herhangi bir kanıt sunmadan suçu Husilere yöneltti. Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Sky News Arabia, adı açıklanmayan kaynakların Husileri kabloları "havaya uçurmakla" suçladığını aktardı. Husilerin telekomünikasyon ise bakanlığı bu haberleri yalanladı.

Bakanlık, Husi lideri Abdul Malik el-Husi'nin yakın zamanda yaptığı bir konuşmada grubun herhangi bir iletişim kablosunu riske atmak istemediğini söyleyen sözlerini yeniden teyit etmek istediğini söyledi.

Açıklamada, "İsrail gemilerinin Kızıldeniz'den geçişini engelleme kararının, Yemen sularında kablolar üzerinde deniz çalışmaları yapma lisansına sahip uluslararası şirketlere ait gemiler için geçerli olmadığı" ifade edildi.

 

Husiler Yemen Kızıldeniz Telekomünikasyon Facebook Instagram kablo kesti