Hutbede Skandal Sözler: Sen Olsan Öldürmez misin?

TAKİP ET

Bir imam cuma hutbesinde, meslektaşları öldürüldüğü için grev yapan imamları "fesatçılıkla" suçladı.

Konya'nın Selçuklu ilçesinde bulunan Kayalar Camii'nde imam cuma hutbesinde Dr. Ekrem Karakaya'nın görevi başında öldürülmesinin ardından doktorların yurt genelinde greve gitmesini eleştirdi.

Doktorların öldürülmesini normalleştiren ifadeler kullanan imam, "Sen olsan öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin?" diye bağırdı.

Devlet Bahçeli Greve Giden Doktorları Hedef Aldı: Gayrimeşru Bir Eylem

Cumhurbaşkanı Danışmanı Mariam Kavakçı Grev Yapan Doktorları Hedef Gösterdi


Söz konusu imam hutbede şu ifadeleri kullandı:

"Fesatçılık"

"Bir doktor öldü deyip de bunu devletin aleyhine, milletin aleyhine ya! Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapmadı. Günlük iğne yaptıracak adam var, günlük serum taktıracak, tedavi olacak adam var. Bu kadar fesatçılığa da gerek yok yani.

Sağlık Çalışanlarını Hedef Gösteren İmam Hakkında Soruşturma


Yani bu neyi getirir? Daha fazla doktorların öldürülmesini getirir, tahriktir. Geçen hafta anlatmadım mı? Kadın cinayetlerini televizyonlarda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık.

"Sen Olsan Öldürmez misin?"

Sen vardın hastaneden boş döndün, iğne yapılacak, oğlun ölecek elinde, doktor da dedi ki 'Bugün grevdeyiz.' Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim. Herkes akıllı olsun. Kimse istemez bir doktorumuz öldürülsün, askerimiz, polisimiz şehit olsun. Ama devlette devamlılık esası var. Şimdi ben şurada kalp krizi geçirsem bu kadar millet cuma namazı kılmayacak mı?" 

İstanbul'da Sağlıkta Şiddete Karşı Çıkan Doktorların Eylemine Polis Müdahalesi

imam cuma hutbe skandal sözler doktor grev sen olsan öldürmez misin ekrem karakaya