'Huysuz Virjin' İçin İBB Tarafından Anıt Mezar Yaptırıldı

TAKİP ET

Hayat verdiği "Huysuz Virjin" karakteriyle tanınan usta oyuncu Seyfi Dursunoğlu'nun anısına İBB tarafından anıt mezar yaptırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isteği üzerine mimar Kerem Piker, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında hayata gözlerini yuman ünlü oyuncu Seyfi Dursunoğlu'nun mezarını yeniden tasarlayarak sanat hayatından izler barındıran bir anıt mezara dönüştürdü.

Seyfi Dursunoğlu'nun bütün mirasını bağışladığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) 21 Ağustos Cumartesi günü yeni düzenlenen anıt mezarın başında Dursunoğlu'nu yâd edecek.

Anıt mezarı inşa eden mimar Piker, "Huysuz Virjin karakterindeki kıyafetlerinden sahnesine bütün prodüksiyonu kendi başına tasarlayan ve üreten Seyfi Dursunoğlu'nun mezarı da sanatını yansıtıyor. Sanatçının bu davranışları, tasarımcı olarak beni çok etkiledi" ifadelerini kullandı.

"Huysuz Virjin"

Uzun yıllar boyunca yayımladığı "Huysuz Show"u ile Türkiye'ye stand-up tarzı güldürü programlarını getiren Seyfi Dursunoğlu, yarattığı "Huysuz Virjin" karakteriyle efsane oldu.

Ölümü ile birlikte tüm mal varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) ve bedenini bilimsel çalışmalar için tıp fakültesine bağışlayan Dursunoğlu, İBB tarafından hazırlanan anıt mezar ile onurlandırıldı.

'Huysuz Virjin' İçin İBB Tarafından Anıt Mezar Yaptırıldı