I. Mahmut Döneminde Yaptırılan Tarihi Han 6.5 Milyona Satılığa Çıkarıldı

TAKİP ET

Tokat'ta, 1752 yılında I. Mahmut döneminde yaptırılan Paşa Han, sahibi Hamdullah Suphi Efeli tarafından internetten 6.5 milyon TL'ye satılığa çıkarıldı.

Tokat'ta 1752 yılında Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Paşa Han, Hamdullah Suphi Efeli'nin (40) dedesi Seyit Ahmet ile babası Ali Efeli Zararlızade tarafından 50 yıl önce satın alındı. Zamanla bakımsızlıktan yıpranan han için sahibi Hamdullah Suphi Efeli, Tokat Kültür Turizm İl Müdürlüğü ile restorasyonu için proje hazırladı. Maddi yetersizlik nedeni ile Han'ı restore ettiremeyen Hamdullah Suphi Efeli, en sonunda satmaya karar verdi. Efeli, hanı internetten 6.5 milyon TL'ye satılığa çıkardı.

Hamdullah Suphi Efeli, "1'inci Mahmut döneminde burası otel olarak kullanılmış. Eskiden insanların konakladığı yer olarak kullanılmış. Burası İpek Yolu üzerindedir. Bütün tarihi hanlar, hamamlar buradadır. O dönemde de han olarak kullanılmış. Bize ise atadan ve babadan kaldı. Burayı satma sebebimiz, yeterli imkanlarımız olmadığı için satmaya ya da kiralamaya karar verdik. Çünkü onarım maliyetleri yüksek. Fiyatı ise 6 milyon 500 bin lira olarak düşünüyoruz. Şu anda arayan ve ilgilenenler var" şeklinde konuştu.

tokat 6.5 milyona satılığa çıkardı 1. mahmut döneminde yapılmıştı han paşa han hamdullah suphi efeli