İBB Açıkladı: Okulların Açıldığı 6 Eylül Günü Toplu Taşıma Belli Saatler Arasında Ücretsiz

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, okulların açılacağı 6 Eylül günü için toplu taşımaya yönelik tedbir kararları aldı.

26 Ağustos'ta UKOME toplantısında oy birliği ile kabul edilerek kesinleşen karara göre okulların açılacağı 6 Eylül Pazartesi günü trafik yoğunluğunun önüne geçebilmek amacıyla bilet entegrasyonuna tabi olan bütün toplu taşıma araçları 06.00 ile 14.00 saatleri arasında ücretsiz tutulacak.

Bunun yanında 6 Eylül'de İETT tarafından bin 860, Metro İstanbul tarafından 16 ek sefer gerçekleştirilecek ve servis araçlarına İSPARK'larda gün boyunca park yapmak ücretsiz olacak. Ayrıca okul servislerine arabalı vapurlarda öncelik tanınacak.

Aynı zamanda şehirde trafiğin olumsuz etkilenmesinin önüne geçmek amacıyla kent içinde yer alan şantiyelerde hafta boyunca çalışmalar durdurulacak. İGDAŞ, Türk Telekom, BEDAŞ, İSKİ, AYEDAŞ ve benzeri kurumları okullar açılmadan önce çalışmalarını bitirecek ve devam edilmesi zorunlu olan çalışmalar 22.00-05.00 saatleri arasında yapılacak.

Afet Koordinasyon Merkezi üzerinden şehir trafiği yönlendirilerek şehirde tıkanan yolların durumu anında ilgili birimlere bildirim yapılarak zabıta ekipleri ile trafik yönlendirmeleri yapılacak. Yoğun trafik yaşanan kavşaklarda 13 adet çekici araç görevlendirilerek trafik yoğunluğunun ve sıkışıklığının önüne geçilecek.

İBB Açıkladı Okulların Açıldığı 6 Eylül Günü Toplu Taşıma Belli Saatler Arasında Ücretsiz