İBB Başkan Adayı Kurum, AKP İktidarı Döneminde 'Atatürk' Adının Hiçbir Yerden Kaldırılmadığını İleri Sürdü

TAKİP ET

AKP'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, AKP iktidarı döneminde büyük Atatürk'ün isminin hiçbir yerden kaldırılmadığını ileri sürdü.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı ve AKP İstanbul Milletvekili Murat Kurum, katıldığı canlı yayında büyük Türk başbuğu Atatürk'ün adının AKP iktidarında hiçbir yerden kaldırılmadığını ileri sürdü. 

Harp Okulları ve Askeri Kursların Müfredatından 'Atatürk' Çıkarıldı

Katıldığı HaberTürk canlı yayınında kendisine Atatürk Havalimanı'na Millet Bahçesi yapılmasından sonra 'Atatürk ismi korunacak mı?' sorusuna Kurum, "Biz Atatürk'ün ismini AKP iktidarında nereden kaldırdık? Bir tane örnek gösterebilir misiniz?" şeklinde cevap verdi.

Birçok Stadyum, Okul ve Yurttan Büyük Atatürk'ün İsmi Kaldırıldı

AKP iktidarı döneminde Bursa Atatürk Stadyumu, Sakarya Atatürk Stadyumu, Eskişehir Atatürk Stadyumu, Beşiktaş İnönü Stadyumu ve İzmir İsmetpaşa Stadyumu başta olmak üzere büyük Türk başbuğu Atatürk'ün ve İsmet İnönü'nün adı 13 stadyumdan kaldırıldı. 

Ayrıca 'Atatürk' adı Konya Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu ve Balıkesir Atatürk Kız Öğrenci Yurdu gibi birçok okul ve  yurtta da kaldırıldı.

Murat Kurum Atatürk Atatürk adı kaldırıldı millet bahçesi İBB AKP