İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Geldikleri Gibi Giderler

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, '6 Ekim İstanbul'un Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü' dolayısıyla sosyal medyadan video paylaştı.

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul'un kurtuluşunu kutladığı paylaşımında “Geldikleri gibi gittiler” mesajına yer verdi.

İBB ise İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümünü bir dizi etkinlik düzenleyecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Geldikleri gibi giderler” dediği gün olan 6 Ekim coşkusu, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenecek resmi törenle başlayacak. İmamoğlu, törende Anıt Şeref Defterini imzalayacak. İBB Mehter Takamı da günün anısına kısa bir konser verecek.

Gülhane Parkı bu yılki kutlamaların merkezi olacak. İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek kutlamalar şenlik havasında geçecek. Saat 15.00'ten itibaren çocuklar için kukla-meddah gösterileri yapılması planlanıyor. Kutlamalara katılanlarla oyunlar, atölye çalışmaları ve konserler ile eğlenecek. Kutlamalarda ünlü Yazar Sunay Akın da sahne alacak.

Eminönü ve Karaköy iskeleleri saat 18.00'te sürpriz bir kutlamaya sahne olacak. 4 şehir hatları vapuru ile 8 deniz taksi, senkronize bir şekilde görsel bir şölen sunacak. Işık ve balon gösterilerinin yer alacağı bu özel kutlama, İstanbul'un farklı noktalarından izlenebilecek.

Ekrem İmamoğlu İstanbul Kurtuluşu 6 Ekim Geldikleri Gibi Giderler